/Media/Dcyebtsj/Logo Huisman

Havo 4 practicum

Wij zetten ons al jaren in voor praktijkonderwijs in onze regio, dus toen de PAX ons om hulp vroeg voor een SE Natuurkunde voor 4 Havo, hoefden wij natuurlijk geen moment te twijfelen.

29 mei 2024, 15:00

Een practicum Natuurkunde is voor Havo 4 een vast onderdeel van het schoolexamen. Samen met de docent hebben wij een aantal opdrachten bedacht en uitgewerkt waar de leerlingen aan konden werken.

Samenwerking

Samen met een aantal collega's en de Natuurkunde docent van de PAX zijn een 5-tal meetopdrachten bedacht en uitgewerkt. Bij elke opdracht kwamen verschillende vaardigheden voorbij. Naast het verschil in opdrachten, waar verschillende vaardigheden gevraagd werden, moesten de leerlingen eerst een plan van aanpak per opdracht schrijven voordat zij aan het werkelijk practicum begonnen. De opdrachten hebben zij in twee- of drietallen uitgevoerd, dus hier werd ook de samenwerking tussen de leerlingen op de proef gesteld. Na afloop moesten zij hun uitkomst uitwerken en pitchen.

 

Op locatie

Ondanks dat wij met enige regelmaat verschillende basis- en middelbare scholen bezoeken, kwamen de Havo leerlingen nu meerdere keren naar onze kantine in Druten. Daar hadden zij alle ruimte om de meetopdrachten goed uit te kunnen voeren. Ondanks de gezellige drukte is er ook serieus en hard gewerkt en kunnen we terugkijken op een zeer succesvol practicum!